Úszásoktatás

Gyermekfoglalkozások

Úszásoktatás

Az úszás számtalan izmot ösztönöz munkára, emellett fejleszti az állóképességet. Úszás során nő az izmok rugalmassága, valamint fokozódik az ízületek és a gerinc mozgékonysága. Fejleszti és gyorsítja az anyagcserét, pozitívan befolyásolja a szív- és érrendszer működését, melynek következtében javul a szövetek és sejtek oxigénellátása.

Úszás során mindig figyelnünk kell légzésünkre: ez az egyetlen sport a világon, amely légzésszabályozásra kényszerít minket, ezért fejleszti légzőszervrendszerünket. Éppen ezért, asztmás betegek számára is ajánljuk, a már meglévő tünetek enyhítésére.

Az úszás fokozza a szellemi teljesítményt, ami növeli a gyermekek iskolai teljesítőképességét.

A vízben való mozgás élettani hatásai korosztálytól függetlenül érvényesülnek. A víz nem csak a különféle úszásnemek gyakorlása során fejti ki jótékony hatását, hanem már önmagában is hat a szervezetünkre. A vízben való mozgás ingerek sokaságát biztosítja a gyermeknek, teljesen más mozgásélményt ad, mint a szárazföldi megfelelőjük. Mások a látási, hallási, tájékozódási, tapintási ingerek, a felhajtóerő miatt pedig még a mozgás kivitelezésének módja is eltér. Több és más típusú mozgásélménnyel gazdagodnak a gyerekek: finomodik a koordinációjuk, javul az egyensúlyérzékük, kialakul és fejlődik a vízérzékelésük. A vízérzékelés által élhető át a kellemes vízi mozgás élménye. A vízérzékelés olyan tulajdonság, amelyet ébren lehet tartani, hiánya esetén pedig fejleszthető.

Összességében több, örömteli mozgásfajtán keresztüli tapasztalatszerzéssel fejlesztjük a gyerkőcök motoros és értelmi képességeit, ami által ügyesebb, összehangolt mozgáskultúrára tesznek szert, ezáltal képesek lesznek a bonyolultabb mozgáskombinációk kivitelezésére.

A Sun Palace Fitness & Spa-ban 4 éves kortól tanítunk gyermekeket. Először a vízhez szoktatás és a víz megszerettetése a célunk, majd 5 éves kortól kezdünk neki az úszás oktatásának.

2 úszóedzővel, maximum 12 fős csoportokban dolgozunk 45 percben, amely során játékos módon tanítjuk meg nekik az úszás legfontosabb elemeit, ezáltal a gyerekek nem kötelező foglalkozásként élik meg az órákat, hanem jó kedvvel, szerettel járnak hozzánk.

Úszásoktatás